Pear Pizza Bianco

Hvis jeg havde nogle flere timer i døgnet, så lavede jeg en separat madblog. Men indtil jeg finder ud af at fremstille en robot, der kan lave en del af mine opgaver, så dukker der altså lidt opskrifter op herinde en gang i mellem. Tidligere har det været desserter, men en let og lækker pizza kan jo være rar at sætte tænderne i – fx efter en lidt for vild bytur eller bare en helt almindelig hverdag. Jeg spiser normalt ikke så meget hvidt mel, men det er jo nødvendigt til pizza (medmindre den er med blomkålsbund – men det tager vi en anden dag), og så smager den bare rigtig godt, hvis man trænger til noget andet end pizzaer sjasket til i tomatsauce.SONY DSC
Pear Pizza Bianco

Bund:
2,5 dl. vand
25 g. gær
1 tsk. sukker
300 g mel tipo “00″ – italiensk hvedemel – fås i fx Irma (eller brug til alm. hvedemel)
125 g. semolina mel – en grovere durumhvedemel – fås fx i Irma
1 tsk. salt
1 spsk. olivenolie

(eller 1 rulle færdig pizzadej for de travle/dovne hæhæ)

Fyld:
1-2 spsk. olivenolie
1-2 pærer
½ rulle gedeost
Lidt revet parmesanost
Salt & peber
Rosmarin (frisk/tørret)
1 håndfuld rucolasalat
1 pakke parmaskinke
1-2 spsk. honning
ca. ½ dl. balsamico

Fremgangsmåde:
Opløs gæren i lunkent vand sammen med sukkeret. Tilsæt herefter halvdelen af tipo “00″ melet og al semolina melet. Rør det hele sammen, til der ikke er flere klumper. Tilsæt salt og olie, og tilsæt derefter resten af tipo “00″ melet, indtil dejen har en tilpas konsistens, og ikke er for våd. Nu skal den æltes godt og grundigt i ca. 10 minutter, til den er glat og smidig at røre ved. Lad dejen hæve tildækket ca. 1/2 time i køleskab. (eller natten over!)

Tag dejen ud og rul dejen tyndt ud (her i en rektangel). Dryp med lidt olivenolie og fordel på hele bunden. Skær pærerne i tynde skiver og fordel jævnt på bunden. Læg stykker af gedeost mellem pæreskiverne.
Drys med revet parmesanost og krydr med salt, peber og rosmarin.

Sæt pizzaen i ovnen på anden nederste rille og bag i ca. 15 min. ved 225-250 grader (over+undervarme – ikke varmluft). Skru evt. lidt ned undervejs, hvis det ser ud til at gå for stærkt.

Indkog imens balsamico i en lille gryde til det bliver en tyk glace og fylder ca. halvdelen. (Når balsamico indkoges fordamper eddiken i den, og den bliver sød i smagen.)

Tag pizzaen ud af ovnen og kom rucolasalat og parmaskinke på. Dryp honning og evt. lidt mere olivenolie over. Til sidst dryppes balsamico glacen over. Buon appetito!!SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

This entry was posted in Food, Recipes and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Pear Pizza Bianco

  1. Lullumut says:

    Mums, hvor lækkert :-) Jeg forsøger mig selv med LCHF pt, og blomkålspizza’en kan jeg altså godt anbefale :-)

  2. Trine says:

    Har nu lavet din opskrift på denne pizza et par gange – og jeg må sige, at den er et hit! Super lækker – noget nær den bedste pizza, jeg har smagt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>