Lemon Cheesecake

Ja du læste rigtigt! Jeg ved godt det er meget længe siden, der sidst har været mad på bloggen. Ja faktisk er det kun sket en gang, og det var også en dessert – hvad sker der for mig og min søde tand? Men jeg har en idé om at prøve at få lagt et par opskrifter på en gang imellem. Og eftersom jeg blev udnævnt til dessert kok nytårsaften, så tænkte jeg, at det var en god anledning til at dele en opskrift med jer. Efter som vi var 12 mennesker valgte jeg at lave 2 store cheesecakes istedet for små portionsanrette desserter. Så her kommer første opskriften på den ene – en Lemon Cheesecake.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

lemon 5

SONY DSC

Lemon Cheese Cake
(Springform 28 cm. – ca. 10-12 stykker)

Bund:
400 g. Digestive kiks
4 spsk. sukker
175 g. smør

Fyld:
600 g. Philadelphia ost
130 g. sukker.
4 æg (delte)
ca. 1,5 dl. Creme fraiche
Revet skal af 1 lille øko-citron
Saft af 1 lille øko-citron

Låg af lemoncurd:
100 g. sukker
Saft af 2 citroner
Revet skal af 1 øko-citron
40 g. smør
2 æg
2 æggeblommer
(Eller tag den lette udvej og køb færdigt på glas i fx Irma/Føtex)

Pynt af lakridsmarengs + blåbær: (kan udelades)
35-40 g. vand
90 g. sukker
50 g. glukosesirup
65-70 g. pasteuriserede æggehvider
1,5 spsk. sukker
ca. 1 tsk. lakridspulver
1 bakke blåbær

Bund:
Smuldr kiksene. Dette gøres lettes ved at brække dem i en 5-6 stykker hver og putte dem i en plastikpose, for derefter at slå på den med en kagerulle/træspatel.

Bland dem dernæst med smør og sukker til en ensartet masse.

Put kiksemassen i bunden af en høj (smurt) springform og mas bunden godt sammen med en kop eller glas med helt flad bund/med en ske og fingrene, og skub det op af kanterne på formen.

Bunden skal ikke være for tyk, men ca. ¾ cm. Stil formen med kiksebunden i køleskabet, mens du laver fyldet.

Fyld:
Pisk flødeosten med en elpisker, start på lav hastighed og øg til medium-høj hastighed, indtil osten er let og fluffy. Kom gradvist sukker i mens der forsat piskes til det er blandet. Derefter tilsættes først æggeblommer, så creme fraiche, og til sidst citronskal og saft under forsat piskning.

Pisk æggehviderne i en skål for sig, indtil de er helt stive. Vend forsigtigt æggehviderne over i oste miksturen. Fyld blandingen ovenpå kiksebunden i formen og fordel det helt ud til kanten, så den dækker kiksemassen i siderne.

Bagning:
Sæt kagen i ovnen i 15 minutter ved 180 grader ca. midt i ovnen. Skru ned til 120 grader og bag kagen i 45-60 minutter afhængig af din ovn (min fik 45 min). Kagen bliver fast ude fra og ind. Man kan slå på kagen for at se hvor meget den ”blævrer”, den er klar når et kun er midten der ryster lidt.

Låg af lemoncurd: (laves inden bund og fyld, da det skal afkøle)
Kog sukker, smør, citronsaft og skal op.

Pisk æggeblommer og hele æg sammen, og hæld den varme lage i, mens der forsat piskes til det får creme konsistens. Kom cremen tilbage på meget svag varme, indtil den rammer 80 grader. Under konstant piskning. Tag cremen af varmen, hæld i en beholder og sæt på køl, til den er helt kold.

Smør lemoncurd ud over hele kagen med en stor ske, til den har en flot, glat overflade.

Pynt af lakridsmarengs:
Kog vand, sukker og glukose op til 117 grader til en sirup. (Det er bedst at bruge termometer, men ellers kog til det har boblet et stykke tid og virker meget varmt og lidt tykt.)

Pisk æggehvider og de 3 spsk. sukker med en elpisker mens siruppen varmer op, og tilsæt siruppen, når den er klar, i en tynd stråle under konstant piskning. Pisk indtil marengsen er sej og luftig. Dette kan godt tage noget tid (op til 5-10 minutter), da massen skal køle ned samtidig for at blive tyk.

Kom marengsen i en sprøjtepose og sæt små toppe hele vejen rundt på kagen. Brænd marengsen let med en gasbrænder, og læg en krans af blåbær inden for kanten af marengsen.

Skær kagen i skiver med en kniv dyppet i varmt vand, så bliver skiverne flottest.

lemon 7

This entry was posted in Food, Recipes and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Lemon Cheesecake

  1. Stine says:

    Hvor lyder den bare lækker. Især med lidt lakrids på toppen :)

  2. Kiki says:

    Hvor ser den bare lækker ud, den må prøves en dag :-)

  3. Pingback: Looklab.dk - Style Intuition Brownie/Raspberry Cheesecake » Style Intuition

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>