Test: Solcreme

Solen skinner fra en skyfri himmel, og de fleste smider tøjet for at få lidt sol på kroppen, og nyde varmen nu den endelig er her. Men har du husket det vigtigste?? Solcremen? Som Baz Luhrmann siger: “If I could offer you only one tip for the future, sunscreen would be it!” Husk nu at bruge den! Solen er dejlig, men desværre også din største fjende, når det kommer til rynker, pigmentforandringer og ikke mindst hudkræft!

Jeg har testet lidt forskellige solbeskyttende produkter på markedet, men er naturligvis ikke ekspert og kan ikke afgøre om det virker på lang sigt – det er vist kun laboratorier der kan den slags. Men jeg kan fortælle hvordan de dufter, er at smøre på, og om man undgår at blive rød og naturligvis opnår en pæn kulør.

Det kan være svært at finder undt i junglen af solcremer, især hvis man gerne vil undgå potentielle farlige stoffer, men husk at hovedreglen er, at alle solcremer er bedre end ingen!

La Roche-Posay Anthelios SPF 20

Denne solcreme indeholder både UVA og UVB filter og er paraben og parfumefri – hvilket alene giver den et stort plus. Den er meget letflydende og virker ikke fedtende når man smører den på i ansigtet, den virker til at holde i lang tid og jeg blev ikke forbrændt, men fik farve alligevel.

Pris: 149 kr.

 

 

Vichy Capital Soleil SPF 25

Solcremenens konsistens er lidt tyk, som man normalt forbinder med en solcreme, men den er stadig relativ let at smøre ud. Den beskytter både mod UVA og UVB stråler og er uden parabener. Den har en behagelig diskret duft og man blev bestemt ikke forbrændt med denne creme på, der også holdt efter en tur i vandet, da den er vandresistent.

Pris: 144 kr.

 

 

L’Oréal Solar Sublime Protection spray

Det er ikke kun huden der tager skade af solen, det gør hårpragten sandelig også, så det er vigtig også at beskytte håret mod sol og vands udtørrende virkning. Denne spray fordeles i håret (vådt/tørt) og beskytter mod skader. Den har en fantastisk duft og fedter kun ganske lidt (den skulle ikke fedte, men mit hår blev en anelse fedtet/slapt af den). Jeg har tit midterskilning og glemmer ofte at man kan blive forbrændt der, så gav et spray der engang imellem og det virkede.

Pris: 134 kr.

 

 

Kérastase Soleil Micro-Voile Protecteur

En vandafvisende og solbeskyttende spray til farvet hår, der risikere at falme i solen. Den indeholder et UV filter, der beskytter mod solens skadelige stråler, samt mineralske olier, som virker vandafvisende og forhindrer håret i at kruse. Denne spray fedter modsat L’Oreals ikke, men bryder mig ikke så meget om duften (men det er jo en smagssag…) og så klarede den desværre ikke at beskytte min hovedbund, så prisen taget i betragtning kan den kun kaste 2 S’er af sig.

Pris: 215 kr.

 

 

La Roche-Posey Anthelios SPF 20 spray

Nu kommer vi til min absolutte favorit af dem alle – sprayen! Det er bare lettere at huske at påføre solcreme flere gange ved stranden eller poolen, når man bare kan spraye den på. Og denne spray er superlet at fordele, er uden parabener, med UVA og UVB filter, vandresistent. Modsat mange spray typer indeholder den ikke aerosol, men den bliver stadig fordelt helt fint. Den virkede perfekt og derfor bliver dette testens topscorer med 5 store S’er!

Pris: (finder jeg lige ud af…)

 

 

Dermalogica multivitamin bodyblock SPF 20

Et solprodukt til kroppen, der nærer huden samtidig med at den beskytter. Den blokerer for de skadelige UVA- og UVB-stråler. Den har en almindelig creme konsistens og absorberes hurtigt i huden, som den gør den fløjsblød. Man kan mærke det er et luksusprodukt, man har med at gøre,  hvilket prisen også afspejler. Det kan være lidt dyrt i længeden, da den ikke rækker så længe pga. konsistensen og det faktum at man skal smøre sig ind på hele kroppen flere gange i løbet af en dag, og jeg blev lidt solskoldet alligevel, så den får 3 s’er.

Pris: 350 kr.

 

 

Nærmeste forhandlere:

Vichy og La Roche-Posey fås på apoteker i hele landet

L’Oréal oplyser nærmeste forhandler på tlf: 43 24 64 84

Kérastase oplyser nærmeste forhandler på tlf: 43 24 64 84

Dermalogica oplyser nærmeste forhandler på tlf: 86 72 58 00 og sælges online på dermalogica.dk

 

I tested some different sunscreens – and my favorit was La Roche-Posay SPF 20 spray.

This entry was posted in Beauty and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Test: Solcreme

 1. Karoline says:

  Super test! Har ikke prøvet Vichy og la Roche-Posey før, da jeg tænkte det var kedelige apotekmærker, men det vil jeg da helt sikkert nu. de lyder jo herre gode!

 2. fashionista says:

  Du har vist smurt og smurt..haha… tror jeg må prøve Loreal sprayen, hvad dufter den præsist af?

 3. Nelle says:

  Det er øv at de ikke kan købes online!! Men så må jeg jo på apoteket… god test ellers!

 4. admin says:

  @ Karoline: Nej de er bestemt ikke kedelige ;-)

  @ Fashionista: Den dufter af fersken…

  @ nelle: tak og ja det må du vist – ellers google efter nogle online steder…

 5. Lene says:

  Dermalogica bruger jeg altid – den er virkelig lækker, lidt dyr men…. :-)

 6. SJ says:

  Jeg køber La Roche når jeg er på ferie i Frankrig, der er det vildt billigt og det er rigtig skønne produkter efter min mening (og din ;-) )

 7. Mille says:

  Jeg vil altså lige anbefale Derma.Den er (også) uden alt muligt puha, billig og ikke fedtet :)

 8. Sanne says:

  Det er en rigtig fin test du har lavet med solprodukter. Jeg får lyst at prøve din favorit La Roche-Posey Spray…det må være nemmere når man ikke skal have det så meget i hænderne som en fed creme ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>