Homemade

Jeg ved ikke helt om denne post kan gå som moderelateret, men i betragtning af at indholdet er fransk inspireret går det måske lige… Jeg fik nemlig lyst til at forsøge mig med at lave macarrons selv, når nu de ikke lige ligger en Laduree på hvert hjørne i Danmark. Og det gik faktisk ret godt hvis jeg selv skal sige det (jeg er ellers ikke en ørn i et køkken..) men de smager lige som de skal og udover at de blev lidt højere end “de rigtige” så blev de da meget søde at se på.

Hvis der er nogen der skulle få lyst at kaste sig ud i det, kommer opskriften her:

120 gram æggehvide
145 gram mandler
240 g flormelis
24 gram sukker
Evt. frugtfarve

Mandlerne smuttes og males fint i en foodprocessor eller blender.
Flormelis blandes grundigt sammen med mandlerne.
Æggehviderne piskes næsten stive, og sukkeret hældes i. Pisk indtil massen er skinnende og danner stive toppe når du løfter piskeriset. Hvis de skal være farvede tilsættes frugtfarven nu.
Vend forsigtigt mandel/flormelis blandingen i og fyld i en sprøjtepose med rund tyl med ca 1 cm åbning – eller i en frysepose og klip et lille hul i hjørnet (det brugte jeg).
Sprøjt runde macarons ud på bagepapir i den størrelse du vil have dem og højst 1 cm høje.
Lad dem tørre en halv time mens ovnen varmer op til 160 grader. Hvis de ikke er tørre på overfladen så vent lidt længere. Bages midt i ovnen i ca 15 minutter og køler af bagefter.
Nu er de færdige og kan lægges sammen med forskelligt fyld – jeg brugte en chokolademousse med hindbær.

 

Today I tried to make french macaroons for the first time – I think it went quite alright…

This entry was posted in Fashion, News and tagged , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Homemade

  1. Monika says:

    Wauw, de er flotte…du er da vist en ørn i et køkken. Den opskrift må jeg snart prøve selv. Tak for hjælpen :-)

    • admin says:

      En ørn er jeg nu ikke, så det er ikke så svært… men god fornøjelse hvis du prøver at lave dem… :-)

  2. Guapizimo says:

    De er da blevet ganske fine, jeg vil selv prøve at lave dem en dag, især efter jeg så dem alle vegne i Paris!

  3. Louise says:

    Jeg synes, de er så fine :) Og hvis man kan sige, at en kage er fashionabel, så synes jeg fint man kan sige det om denne :)
    /Louise

  4. Natalja says:

    Mmm de ser nu gode ud. Det vil jeg også prøve. Og så ser de meget dekorative ud – især på det flotte fad fra Royal Copenhagen : )

  5. Lisbeth says:

    Mmmm hvor ser de gode ud – kan man også få opskriften på den mousse du lavede?

    • admin says:

      Tak Lisbeth – det var bare helt enkelt: flødeskum pisket ret stift, smeltet chokolade, lidt mosede hindbær og lidt sukker rørt i.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>