Så ruller debatten

Søren Storm Hansen fra Dseneste.dk har travlt med modeblogs og der er gang igen gang i debatten omkring blogs og vores holding til ting vi får tilsendt, hvorvidt vi er troværdige når vi ikke skriver om de dårlige ting osv.

 

Jeg har svaret følgende på hans indlæg, men kunne godt tænke mig at høre jeres holdning til det.
(Beklager den lange smøre – hvis det ikke interessere dig så stop heller her…)

 

Jeg skriver om ting jeg kan lide, ting jeg drømmer om og på det punkt er der ikke den store forskel til et modeblad – der findes artikler som ti’ vi ka’ li’, chefredaktørens ønsker osv. Der ses heller ikke ti’ vi ikke kan li’, for hvem gider læse om det – mode handler om at drømme og lege, og ikke kritisere alt og alle, som der ellers findes i rigelige mængder på nettet.
Jeg synes det er fantastisk at modeblogs har så søde læsere, der gider kommentere at de kan lide ens tøj, spørge til tingene osv. og ikke sviner en til – som ellers ses under mange andre emner.

 

At der så er firmaer og pr bureauer der har fået øjnene op for ens eventuelle påvirkning af læserne er da interessant og kaster da af og til tilbud af om det ene og det andet – præcis som på modeblade.

 

Her har man så det valg at træffe om man vil tage imod eller ej – jeg synes personligt det er fint så længe det har relevans til det man skriver om. Kan jeg ikke lide produktet vælger jeg ikke at omtale det – kan jeg lide det, hvorfor så ikke dele det med læserne. Jeg ser ingen grund til at svine det til – hvilket heller ikke er kutyme på et modemagasin, så undlader man blot at nævne det.

 

At jeg får det gratis ser jeg som et lille bidrag til noget jeg bruger rigtig meget af min fritid på – og som i forvejen er bekosteligt, da det også forventes at man køber nye ting ofte og viser på bloggen. Nogen gange er det måske tilmed ting man havde tænkt sig at købe alligevel – det bliver vel ikke mindre troværdigt af den grund! Og let’s face it – alt hvad vi skriver om stammer jo fra en eller anden form for effektiv pr kampage. Alle de hypede modemærker, h&m, topshop, serier fra Vogue osv.

This entry was posted in Fashion, News. Bookmark the permalink.

5 Responses to Så ruller debatten

 1. Tak for dit bidrag til debatten.

  Lad mig først slå fast, at jeg absolut intet har imod, at I modtager produkter fra virksomhederne, og jeg synes ikke, at I er utroværdige. Bestemt ikke. Jeg konstaterer bare, at I er ukritiske, og undrer mig lidt.

  Hvad er der galt med et indlæg som dette på Fairshionista:

  H&M kjole af 100 procent organisk bomuld – hvor bæredygtig er den egentlig?.

  Hun har en sund skepsis og kontakter H&M, som svarer udførligt og høfligt her:

  Så er der svar fra H&M om deres organiske bomuld.

  Det er da yderst relevant og interessant, eller hvad?

  Den slags så jeg gerne mere af, og jeg er ganske vist ikke modebloggernes primære målgruppe, men jeg tror faktisk også, at jeres læsere vil værdsætte den slags indlæg.

  • admin says:

   Jeg syntes sådan et indlæg er helt fint og interessant, men som nævnt er det en hobby for mig. Jeg blogger ikke om hvordan modebranchen er bygget op eller forholdene i en produktion etc, men om hvilket tøj jeg kan lide. Det betyder ikke jeg ikke har en holdning til det, men det er bare ikke det min blog er om.
   Jeg syntes stadig ikke jeg er ukritisk da jeg kun nævner det jeg finder interessant – jeg har bunker af pressemeddelelser, tilbud og modetips liggende som ikke kommer på fordi det ikke er min smag. Men er da åben for kritik, så det har jeg hermed taget til mig.

 2. Maria says:

  Jeg er ikke modeblogger, men en flittig læser af dem. Jeg er akademiker, i 30′erne, abonnerer på Politiken, elsker DR2 og er generelt et yderst reflekteret menneske. MEN…modeblogs er mit fristed på linje med amerikanske serier og modemagasiner. Jeg læser dem lige præcis for at blive inspireret og for at få gode tips og tricks. Jeg efterspørger på ingen måde indlæg som det fra Fairshionista – dem kan jeg læse i Lørdagsliv i Politiken. Når det er sagt skal der ikke herske tvivl om, at jeg til enhver tid foretrækker de blogs, som giver deres ærlige mening til kende i forhold til produkter de får tilsendt etc. Jeg oplever også, at der er flere, der fremstår lettere ukritiske i den henseende. På lige linje med flere modemagasiner i øvrigt…jeg synes dog, at man som regel relativt hurtigt kan gennemskue om det er tilfældet.
  /Maria

 3. Mille says:

  Som du selv skriver er det som regel en hobby at blogge. Og det er jo op til den enkelte hvornår et produkt er godt eller dårligt. Sådan er det jo også blandt veninder, nogle forguder et produkt,men det fungerer ikke for andre. Jeg betragter det at læse blogs som “tid med tøserne” det er ikke meningen, at det skal være mere kritisk end den enkeltes mening. Jeg kan som læser godt selv danne mig en mening om et produkt. Når jeg står og skal købe en vare vurderer jeg den først, man køber jo ikke bare blindt på en bloggers anbefaling…..I øvrigt kan man som forbruger også selv søge info om produkter/produktion. Keep on blogging – for fun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>