Hvad er et godt køb???

Jeg kom til at tale med to veninder i dag om hvad et godt køb det er? Altså hvornår det kan betale sig at bruge penge på en ting og hvornår man med fordel kunne spare? Grunden var at hun havde forelsket sig i en Marc Jacobs taske, men syntes det var lidt mange penge.

 

Jeg har gjort mig lidt tanker om emnet  og overvejet hvordan mine shoppingmønstre plejer at være. Personligt plejer jeg at bruge flest penge på jakker/frakker, støvler og tasker. Et par gode jeans er også hurtigt tjent ind, hvorimod sæsonbetonede varer med print, nitter, mønstre osv. finder jeg som oftest hos high street kæder.

 

Førhen købte jeg enormt meget dyrt festtøj, men fandt langsom ud af at jeg alligevel helst ville have nyt på, da det ofte er nogle af de samme fra ens omgangskreds man fester med og så kan det godt være kjolen er fra Prada, men hvis du har haft den på til 8 fester i træk, begynder du nok at blive lidt træt af den. Og hvis den kun bliver luftet til en enkelt fest er det en dyr fornøjelse. Eneste undtagelse er hvis jeg ved, at jeg skal til flere fester med forskellige (fx. familie, job og venner) så kan det samme jo bruges et par gange…

 

Da jeg arbejdede i Birger Christensen lærte min chef mig, at man skulle opdele sit liv i job/studie, fritid og fest og se hvor man brugte mest tid, og så købe ind derefter. Så det understreger vist meget godt det med festkjolerne og vil så også sige man har brug for mest tøj til arbejde/studie.

 

Når jeg skal vurdere hvad jeg vil bruge penge på udfører jeg også et lille hurtigt regnestykke i hovedet, for at se hvor ofte jeg regner med at bruge det og hvad det så i gennemsnit vil koste. Har lavet et lille tænkt eksempel her, og nogen gange bliver man overrasket. Fx. er Von Hundred t-shirten dyrere i længeden end den fra Givenchy. Og det billige smykke fra H&M, som man køber uden at blinke, er dyrere end Marc Jacobs tasken pr. gang. (Baseret på hvor meget jeg tror jeg ville bruge det – klik på billedet for at se det større)

godtkøb

Nå nok filosofering omkring shopping i dag, det er ikke fordi jeg vil opfordre til at købe dyrt, har bare erfarret at det med nogle ting kan betale sig i længden. Men som med alt andet der har med mode og stil at gøre, er der ikke noget rigtig og forkert – det er jo op til den enkelte. Har I gjort jer tanker om emnet? Har I også lignende shoppe mønstre?

This entry was posted in Shopping and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Hvad er et godt køb???

 1. Bloggerella says:

  Jeg synes der er noget rigtigt i tankegangen omkring price-per-wear. Det tvinger en til at overveje, dels om det item kan bruges i ens garderobe uden yderligere nyindkøb og dels hvor meget man overhovedet vil få item’et brugt.

  Jeg har i hvertfald skruet alvorligt ned for indkøbet af højhælede sandaler med den tankegang in mente. Vi bor jo i Danmark, så antallet af sandal-dage er jo begrænsede ;-)

 2. Acie says:

  Maria – kan man få dig i pocket-version, som man kunne have i tasken, når man er ude og shoppe?? En price-wear-calculator i Maria-form? nej? pis..

 3. admin says:

  Hahaha Acie – jeg kan godt prøve at squeeze mig ned i din nye taske, men det vil nok blive lidt tungt!! (iøvrigt ville den gå i stykker og så har du kun nået at bruge den 5 gange og dermed ikke et godt køb – det kan vi jo ikke have)

 4. Mille says:

  Det er faktisk lidt nyt for mig at tænke sådab, jeg plejer bare at købe billige ting men der er nok rigtigt at det kan blive dyrt hvis jeg ikke bruger det så meget

 5. Hansen says:

  jae plejer nok at tænke hvor meget jeg lige går i de høje stiletter hvis det fx er vinter når jeg er ved at købe dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>